torsdag den 22. september 2011

Spøgelser

Tror du på spøgelser? Tror du på at dyr kan fornemme mere end mennesker kan? Tror du på mig, når jeg siger, at min hund den anden nat vækkede mig kl. 5 om morgenen ved at hun kom spænende ind på mit værelse og var panisk bange for et eller andet, som jeg ikke kunne finde ud af hvad var, fordi der ikke var noget hverken udenfor eller indenfor?

Jeg må indrømme, at jeg tror på de findes. De findes inde i vores hoved. Vi bliver snydt af vores egen hjerne til at tro at det er virkeligt. Det spændende er så, når det sker for flere personer på samme tid...

fredag den 16. september 2011

Strawberry cheesecake!!

Oven på valget i går, trænger jeg virkelig til noget trøstespisning :) Så har valgt at jeg i dag vil lave en strawberry cheesecake, under det påskud at det er for at fejre at min storebror kommer hjem!
Har du også lyst til at lave en, så deler jeg da gerne den opskrift jeg har tænkt mig at bruge (som jeg fandt på google, haha):

Til bunden:
- 200 g letknuste digestive kiks
- 75 g hakket hvid chokolade
- 75 g mandler
- 100 g smør, smeltet og let afkølet
- 400 g mascarpone el. flødeost, ikke light
- 4½ dl creme fraiche 38%
- 145 g sukker
- 1 stang vanille

Til jordbærsaucen:
- 250 g jordbær (måske ikke lige den bedste sæson jeg har valgt)
- 1/4 dl vand
- 75-100 g sukker (aaaah det bliver nok 100)
- ½ stang vanille
- lidt citronsaft
- 1 spsk maizena
- 1 spsk varmt vand

Fremgangsmåde, bunden:
Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste men mandlerne behøver ikke at være fint malede. Hæld det i en skål. Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen. Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen. Kom mascarpone, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanille ned i en blender og kør til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet. Tag den ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt. Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanille. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter. Lad kagen køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.

Fremgangsmåde, saucen:
Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vanillekorn og den tomme ½ vanillestang. Er jordbærrene meget store, kan de skæres halvt over. Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft. Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til. Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanille op og lad det så køle af.
Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake og så er den klar til servering.

Nam!

Og husk: Himlen er stadig BLÅ! ;D

mandag den 12. september 2011

For fanden da også...!

Kender I det når folk hører så højt musik, at alle omkring dem også kan høre det? Og det er så højt at de ikke selv kan høre når de synger med, eller sidder og smasker deres mad?


... Gæt hvad min sidemand laver lige nu!

lørdag den 10. september 2011

3 måneder og 14 dage til jul

Ja, en eller anden titel skulle der jo være.
En ting er lige gået op for mig - jeg har ikke noget job, jeg har ingen penge, jeg bor stadig hjemme, jeg har ikke rigtig udrettet noget, jeg er ved at gøre rent, mit værelse roder, her er støvet, jeg har utallige projekter igang som jeg ikke har afsluttet endnu, MEN... jeg er lykkelig :) Lige nu er der intet som kan overskygge mit gode humør (det skulle da lige være en fugleedderkop som faldt ned på min hovedpude).

Jeg har lavet en liste over en masse ting som jeg gerne vil nå inden jeg dør. Hvad der står på listen har jeg ikke tænkt mig at dele her, men jeg tager det som en god udfordring, og det var faktisk sjovt at sidde og lave den. Det kan anbefales!

Cheers.

tirsdag den 6. september 2011

Drømme og forhindringer

Jeg læste for nylig et forumindlæg hvori brugeren spurgte hvad folks drømme var mht. uddannelse og karriere, og hvad der forhindrede folk i at følge disse drømme. Det var et rigtig godt spørgsmål og langt det mest spændende jeg har læst på nettet de sidste par måneder (- tror jeg) og det fik mig faktisk til at tænke rigtig meget på hvorfor så mange ikke følger drømmene. Man kan selvfølgelig have sine årsager som f.eks. sygdom osv. men jeg kom til at tænke på at jeg egentlig ikke har nogen grund. Jeg indrømmer at mine fremtidsplaner nu, er at blive fotograf, men jeg kan ikke løbe fra, at jeg altid har drømt om at blive uddannet indenfor klassisk sang, gøre en karriere indenfor dette og få lov at optræde. Jeg har altid brugt undskyldninger som "jeg har dårlig ryg og hofter", "min stemme er ikke god nok" osv. men har måtte indse, at det jo nok i større grad skyldes min egen generthed. Forbandet generthed.
Men fandens godt spørgsmål, undskyld jeg bander, og virkelig noget der fik mig - og forhåbentligt også andre - til at tænke over det og gøre noget ved det!

L

mandag den 5. september 2011

Mandag

Gud, hvor jeg dog hader mandag, og det er egentlig ret synd, for det eneste den dag er skyld i er at være den første efter weekenden, og kan den jo i og for sig ikke gøre for. Men ikke desto mindre hader jeg mandag.
Har lige været til samtale med min 'vejleder' (ved ikke rigtig hvad han er) og har sagt nej til et job. Alle råber altid op med at man skal tage chancer, ikke være bange for at prøve noget, og man kan jo altid stoppe igen - men jeg har tit gået og tænkt over hvor mange der egentlig lever efter den filosofi? For når alt kommer til alt, så er vi vel i bund og grund tryghedsnarkomaner med absolut ingen hang til nye ting, ikke? F.eks. hvis man går ind på en restaurant og der på menukortet er to retter at vælge imellem: pizza og pungrotte foie gras - hvor stor er chancen så for, at man vælger det sidste? Jeg har det på samme måde med det jeg laver lige nu. Jeg har fået muligheden for at komme i job/praktik indenfor et område jeg kender absolut ingenting til, men hvorfor skulle jeg vælge det, når jeg nu har sat næsen efter pizzaen og det som jeg egentlig havde planlagt? Nye ting og oplevelser kan være spændende, men nogle gange er det altså også godt bare at nyde det man har. Desuden har jeg så mange flyvske idéer, så jeg i virkeligheden ikke behøver én mere. Så det er droppet.

Går det ellers godt med jer?

torsdag den 1. september 2011

De gode og de dumme

5 dumme ting i vilkårlig rækkefølge:
1) Ordet 'madder'
2) Folk der giver udtryk for at være bedre end de er
3) Rucola - fanden har skabt det, og sådan er det bare.
4) At synge med når man ikke kan teksten (indrømmet, jeg gør det selv. Stadig dumt.)
5) Hjemmebagte kiks - køb dem i stedet!

5 gode ting i vilkårlig rækkefølge:
1) At vinde i et spil bingo
2) Biografer
3) Bone's restauranter
4) Vindruer
5) Hjemmestrikkede sokker fra Mols

Ses!